Masz pytania? Zadzwoń do nas!

Joanna Fatyga

tel. 887 712 374

e-mail: arkadia@salaarkadia.pl

Organizujemy różnego rodzaju imprezy okolicznościowe, przyjęcia weselne oraz imprezy firmowe i stypy. Posiadamy własną kuchnię oraz profesjonalną cukiernię.

W kilku słowach o tym co robimy

DODATKOWO MOŻNA ZAMÓWIĆ:

  • 35,00 zł/kg dodatkowe ciasto – dowolne rodzaje
  • 35,00 zł/kg wanilianki z kremem budyniowym pattisiere
  • 35,00 zł/kg rożki hiszpańskie z kremem alkoholowym w czekoladzie
  • 5,50 zł/szt. kruche babeczki z owocami z kremem budyniowym pattisiere
  • 15,00 zł/szt. deser truskawkowo-waniliowy
  • 15,00 zł/szt. kawa mrożona z gałką lodów rzemieślniczych (własna produkcja) i naturalną bitą śmietaną
  • 15,00 zł/szt. porcja dowolnego mięsa (min. 15 porcji)
  • 15,00 zł/szt. pucharek lodów rzemieślniczych w (3 smaki, własna produkcja) z naturalną bitą śmietaną i polewą
  • 15,00 zł/szt. sałatka owocowa z sokiem owocowym
  • 5,00 zł/2 szt. kulebiaki francuskie z kapustą i pieczarkami (min. 30 porcji)
  • 45,00 zł/kg pikantne paluchy z ciasta francuskiego

 

We własnym zakresie można zakupić i dostarczyć:

  • alkohol (szampan, wino, wódka, piwo)
  • napoje (soki owocowe, napoje gazowane, woda mineralna)
  • owoce (winogrona, banany, mandarynki, pomarańcze, kiwi)

ZIMNY BUFET 

(3 rodzaje do wyboru):

  • deska serów (sery pleśniowe, żółte i wędzone oraz orzechy, krakersy i winogrona)
  • filety śledziowe z cebulą oraz rolmopsy
  • jaja w sosie tatarskim
  • patera wędlin (szynki, kiełbasy, kabanosy)
  • ptysie wytrawne (3 rodzaje: z pastą jajeczną; ze szpinakiem i serem typu feta; z jajkami i szynką)
  • sałatka caprese - mozarella z pomidorami, oliwkami i świeżą bazylią
  • sałatka cezar z sałatą rzymską, grillowaną piersią drobiową, grzankami, parmezanem i sosem cezar
  • sałatka grecka z serem typu feta, sałatą lodową i masłową, czerwoną cebulą, pomidorami, ogórkami, oliwkami czarnymi i zielonymi oraz sosem vinegret
  • sałatka gyros z mięsem drobiowym, kapustą pekińską, ogórkami i sosem majonezowym
  • sałatka makaronowa z filetem drobiowym w ziołach, brokułami, czerwoną papryką, kukurydzą i majonezem
  • sałatka owocowa z ananasem, bananami, winogronami, mango, gruszkami, jabłkami oraz ze świeżym sokiem z pomarańczy
  • sałatka śledziowa z cebulą
  • sałatka warzywna tradycyjna
  • sałatka włoska z kulkami mozzarelli, pomidorkami koktajlowymi, czarnymi oliwkami, świeżą bazylią i oliwą
  • sałatka z arbuzem, serem typu feta, czarnymi oliwkami, czerwoną cebulą, listkami mięty oraz sosem vinegret
  • sałatka z boczkiem z sałatami: lodową, rzymską i rukolą, czerwoną papryką, cebulą, cebulką perłową oraz sosem vinegret
  • sałatka z kurczaka wędzonego z selerem i kukurydzą oraz majonezem
  • sałatka z pieczonymi burakami, serem kozim, rukolą, orzechami i octem balsamicznym
  • sałatka z serem pleśniowym i gruszkami, cykorią, sałatą masłową, orzechami i dipem miodowym
  • sałatka z szynką i ananasem z syropu, serem żółtym, kukurydzą, selerem oraz majonezem
  • sałatka z wędzonym łososiem, bukietem sałat, kaparami, sosem vinegret i dipem chrzanowym
  • tortille na zimno (3 rodzaje: z pastą chrzanową i łososiem; z pieczoną piersią z indyka i papryką; z brokułami, jajkami i serem typu feta)

Pieczywo i masło ziołowe

GORĄCY BUFET

(1 rodzaj do wyboru):

  • barszcz czerwony z krokietem (do wyboru z kapustą i mięsem lub z serem i pieczarkami)
  • frytki ze stripsami drobiowymi sosem jogurtowo-czosnkowym i keczupem
  • tortilla meksykańska z wołowiną, czerwoną fasolą, papryką i kukurydzą zapiekana pod serem żółtym
  • lasagne ze szpinakiem i serem mozzarella (serwowana w bemarze)
  • lasagne z mięsem, sosem pomidorowym i serem mozzarella (serwowana w bemarze)
  • strogonow na wołowinie z pieczarkami
  • leczo warzywne z papryką, pomidorami, cebulą i cukinią
  • ryba (filet z dorsza) po grecku serwowana na gorąco

Jadłospis okolicznościowy

195 zł/osoba

minimum 30 osób, czas imprezy 6 godzin

 

 

OBIAD

rosół z makaronem

Mięsa

(na każdą osobę przypadają 2 porcje):

  • devollaie z piersi drobiowej faszerowany masłem i serem żółtym
  • kotlet z piersi drobiowej w panierce
  • pieczone udko z kurczaka

Mięsa (1 rodzaj do wyboru z poniższych):

  • karkówka pieczona z ziołami i czosnkiem
  • schab faszerowany pieczarkami
  • kotlet szwajcar z szynką i cebulą
  • kotlet mielony tradycyjny z wieprzowiny

Ziemniaki oraz kluski śląskie do wyboru z sosem

pieczeniowym lub pieczarkowym

Bukiet surówek (3 rodzaje do wyboru):

  • surówka z kapusty pekińskiej
  • surówka z kapusty kiszonej
  • surówka z marchewki
  • surówka colesław
  • buraczki tarte z cebulą
  • bukiet sałat z sosem winegret
  • sałata masłowa ze śmietaną
  • mizeria ze szczypiorkiem
  • warzywa zapiekane z sosem beszamelowym

Kompot z owoców do obiadu

DESER (tort i ciasto):

Tort tradycyjny (dekorowany bitą śmietaną)

dowolne smaki do wyboru (0,12 kg na osobę):

  • kremowy z alkoholem: węgierski z wiśniami, orzechowy z orzechami włoskimi, kawowy, czekoladowy, tort szefa
  • śmietanowy z owocami: brzoskwinie, maliny, truskawki, jagody, szwarcwaldzki z wiśniami
  • bananowy na cieście czekoladowym

Ciasta  - do wyboru kilka gatunków   (0,20 kg na osobę):

Ciasta tradycyjne: sernik babuni, sernik wrocławski, sernik oreo, sernik krakowski, sernik wiedeński, seromakowiec, sernik na zimno z galaretką, sernik cherry z wiśniami na zimno, jabłecznik, królewiec, krówka, jogurtowe, miodownik

Ciasta deserowe: bananowe, chrupiąca czekolada, czekoladowe, diablo, jogobella, orzechowe, makowo-porzeczkowe, malinowa chmurka, marysieńka, owocowy czar, rafaello ciemne, rafaello jasne, snickers, tortoletka, węgierskie, zebra, zielony mech

UWAGA: tort w stylu angielskim (dekorowany masą cukrową) jest płatny dodatkowo – wycena indywidualna

Kawa i herbata bez ograniczeń (samoobsługa)

UWAGA: W naszych potrawach i wyrobach cukierniczych mogą znajdować się ALERGENY: GLUTEN, JAJA, ORZESZKI ZIEMNE, SOJA, MLEKO, ORZECHY, NASIONA SEZAMU. Ponadto, do produkcji używane są owoce, czekolada, przyprawy oraz inne składniki, które u osób uczulonych mogą wywołać reakcję alergiczną.