Jadłospis na 18 urodziny

Cena: 145 zł/osoba

minimum 30 osób, czas imprezy 6 godzin

(godziny podane w jadłospisie są przykładowe)

 

 

DANIE GŁÓWNE (godz. 20:00):

Mięsa

(na każdą osobę przypadają 2 porcje):

  • kotlet z piersi drobiowej w panierce
  • pieczone udko z kurczaka
  • kotlet wieprzowy mielony
  • karkówka pieczona w ziołach

Ziemniaki młode w mundurkach z masłem i koperkiem

Do wyboru:

  • lasagne ze szpinakiem i serem mozzarella (serwowana w bemarze)
  • lasagne z mięsem, sosem pomidorowym i serem mozzarella (serwowana w bemarze)

Bukiet surówek:

  • surówka colesław z białej kapusty
  • bukiet sałat z sosem vinegret
  • buraczki tarte z cebulką

DESER (tort i ciasto):

Tort tradycyjny (dekorowany bitą śmietaną)

dowolne smaki do wyboru

(0,12 kg na osobę):

  • kremowy z alkoholem: węgierski z wiśniami, orzechowy z orzechami włoskimi, kawowy, czekoladowy, tort szefa
  • śmietanowy z owocami: brzoskwinie, maliny, truskawki, jagody, szwarcwaldzki z wiśniami
  • bananowy na cieście czekoladowym

Ciasta  - do wyboru kilka gatunków

(0,20 kg na osobę):

Ciasta tradycyjne: serniki: sernik babuni, sernik wrocławski, sernik oreo, sernik krakowski, sernik wiedeński, seromakowiec, serojabłecznik, sernik z brzoskwiniami, sernik na zimno z galaretką, sernik cherry z wiśniami na zimno, jabłecznik, królewiec, krówka, jogurtowe, miodownik, piernik

Ciasta deserowe: bananowe, chrupiąca czekolada, czekoladowe, delicja, diablo, jogobella, orzechowe, makowiec na biszkopcie, makowo-porzeczkowe, marysieńka, owocowy czar, rafaello ciemne, rafaello jasne, snickers, tortoletka, węgierskie, zebra

UWAGA: tort w stylu angielskim (dekorowany masą cukrową) jest płatny dodatkowo – wycena indywidualna

Kawa i herbata bez ograniczeń (samoobsługa)

ZIMNY BUFET 

(3 rodzaje do wyboru):

  • patera wędlin i serów z oliwkami (szynki, kiełbasy, kabanosy; sery: żółte, pleśniowe, wędzone)
  • sałatka cezar z sałatą rzymską, grillowaną piersią drobiową, grzankami, parmezanem i sosem cezar
  • sałatka grecka z serem typu feta, czerwoną cebulą, pomidorami, ogórkami, oliwkami czarnymi i zielonymi oraz sosem vinegret
  • sałatka gyros z mięsem drobiowym, kapustą pekińską, ogórkami i sosem majonezowym
  • sałatka włoska z kulkami mozzarelli, pomidorkami koktajlowymi, czarnymi oliwkami, świeżą bazylią i oliwą
  • sałatka z boczkiem, papryką czerwoną, cebulą, sałatami: lodową, rzymską i rukolą oraz sosem vinegret
  • sałatka z pieczonymi burakami, serem kozim, rukolą, orzechami i octem balsamicznym
  • tortille na zimno ( 3 rodzaje: z pastą chrzanową i łososiem; z pieczoną piersią indyka i rukolą; z pastą jajeczną i serem żółtym)

Pieczywo i masło ziołowe

Dwie gorące kolacje do wyboru

(godz. 23:00 i 01:00):

  • barszcz czerwony z krokietem z pieczarkami i serem żółtym
  • frytki ze stripsami drobiowymi sosem jogurtowo-czosnkowym i keczupem
  • kiełbaski śląskie grillowane oraz cienkie kiełbaski białe zawijane w plastry boczku
  • lasagne z mięsem, sosem pomidorowym i serem mozzarella (serwowana w bemarze)
  • lasagne ze szpinakiem i serem mozzarella (serwowana w bemarze)
  • strogonow na wołowinie z pieczarkami
  • tortilla meksykańska z wołowiną, czerwoną fasolą, papryką i kukurydzą zapiekana pod serem żółtym

UWAGA: W naszych potrawach i wyrobach cukierniczych mogą znajdować się ALERGENY: GLUTEN, JAJA, ORZESZKI ZIEMNE, SOJA, MLEKO, ORZECHY, NASIONA SEZAMU. Ponadto, do produkcji używane są owoce, czekolada, przyprawy oraz inne składniki, które u osób uczulonych mogą wywołać reakcję alergiczną.

DODATKOWO MOŻNA ZAMÓWIĆ:

  • 24,50 zł/kg dodatkowe ciasto – dowolne rodzaje
  • 24,50 zł/kg wanilianki z kremem budyniowym pattisiere
  • 35,00 zł/kg rożki hiszpańskie z kremem alkoholowym w czekoladzie
  • 3,50 zł/szt. małe, kruche babeczki z owocami z kremem budyniowym pattisiere
  • 12,00 zł/szt. deser truskawkowo-waniliowy
  • 12,00 zł/szt. kawa mrożona z gałką lodów rzemieślniczych (własna produkcja) i naturalną bitą śmietaną
  • 12,00 zł/szt. porcja dowolnego mięsa (min. 15 porcji)
  • 12,00 zł/szt. pucharek lodów rzemieślniczych w (3 smaki, własna produkcja) z naturalną bitą śmietaną i polewą
  • 12,00 zł/szt. sałatka owocowa z sokiem owocowym
  • 35,00 zł/kg kulebiaki francuskie z kapustą i pieczarkami
  • 35,00 zł/kg pikantne paluchy z ciasta francuskiego

 

We własnym zakresie można zakupić i dostarczyć:

  • alkohol (szampan, wino, wódka, piwo)
  • napoje (soki owocowe, napoje gazowane, woda mineralna)
  • owoce (winogrona, banany, mandarynki, pomarańcze, kiwi)

Realizacja strony

W kilku słowach o tym co robimy

Organizujemy różnego rodzaju imprezy okolicznościowe, przyjęcia weselne oraz imprezy firmowe i stypy. Posiadamy własną kuchnię oraz profesjonalną cukiernię.

Joanna Fatyga

tel. 887 712 374

e-mail: arkadia@salaarkadia.pl

Masz pytania? Zadzwoń do nas!