Jadłospis Weselny Brązowy

Cena: 185 zł/osoba

minimum 40 osób, czas imprezy: 10 godzin

 

 

OBIAD:

rosół z makaronem

Mięsa

(na każdą osobę przypadają 2 porcje):

  • devollaie z piersi drobiowej faszerowany papryką czerwoną i serem żółtym
  • kotlet z piersi drobiowej w panierce
  • pieczone udko z kurczaka
  • pieczone skrzydełka z kurczaka
  • polędwiczki drobiowe w ziarnach słonecznika, dyni i orzeszkach

Mięsa

(2 rodzaje do wyboru z poniższych):

  • karkówka pieczona z ziołami i czosnkiem
  • schab faszerowany pieczarkami
  • kotlet szwajcar z szynką i cebulą
  • kotlet mielony tradycyjny z wieprzowiny
  • zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym i cebulką

Ziemniaki oraz kluski śląskie do wyboru z sosem pieczeniowym lub pieczarkowym

Bukiet surówek (3 rodzaje do wyboru):

  • surówka z kapusty pekińskiej
  • surówka z kapusty kiszonej
  • surówka z marchewki
  • surówka colesław
  • buraczki tarte z cebulą
  • bukiet sałat z sosem winegret
  • sałata masłowa ze śmietaną
  • mizeria ze szczypiorkiem

Kompot z owoców do obiadu

DESER (tort i ciasto):

Tort weselny tradycyjny - dowolne smaki do wyboru (0,12 kg na osobę):

  • kremowy z alkoholem: węgierski z wiśniami, orzechowy z orzechami włoskimi, kawowy, czekoladowy, tort szefa
  • śmietanowy z owocami: brzoskwinie, maliny, truskawki, jagody, szwarcwaldzki z wiśniami
  • bananowy na cieście czekoladowym

Ciasta - do wyboru kilka gatunków    (0,25 kg na osobę):

Ciasta tradycyjne: serniki: sernik babuni, sernik wrocławski, sernik oreo, sernik krakowski, sernik wiedeński, seromakowiec, serojabłecznik, sernik z brzoskwiniami, sernik na zimno z galaretką, sernik cherry z wiśniami na zimno, jabłecznik, królewiec, krówka, jogurtowe, miodownik, piernik zbójecki

Ciasta deserowe: bananowe, chrupiąca czekolada, czekoladowe, delicja, diablo, jogobella, orzechowe, makowiec na biszkopcie, makowo-porzeczkowe, marysieńka, owocowy czar, rafaello ciemne, rafaello jasne, snickers, tortoletka, węgierskie, zebra

UWAGA: tort w stylu angielskim (dekorowany masą cukrową) jest płatny dodatkowo – wycena indywidualna.

Kawa i herbata bez ograniczeń (samoobsługa)

ZIMNY BUFET:

  • patera wędlin i pieczonych mięs (szynki, kabanosy, kiełbasa sucha, schab nadziewany śliwką, boczek faszerowany mięsem mielonym, karkówka z czosnkiem)
  • jaja w sosie tatarskim
  • galareta z mięsem wieprzowym
  • filety śledziowe z cebulą oraz rolmopsy
  • garnek smalcu wiejskiego z mięsem i cebulą, swojski chleb i ogórki kiszone

Pieczywo i masło ziołowe

ZIMNY BUFET

(2 rodzaje do wyboru):

  • sałatka z kurczaka wędzonego z selerem i kukurydzą
  • sałatka warzywna tradycyjna
  • sałatka śledziowa z cebulą
  • sałatka caprese - mozarella z pomidorami, oliwkami i bazylią
  • sałatka gyros z mięsem drobiowym, kapustą pekińską, ogórkami i majonezem
  • sałatka grecka z serem typu feta, czerwoną cebulą, pomidorami, ogórkami i sosem vinegret
  • sałatka cezar z sałatą rzymską, grillowaną piersią drobiową, grzankami, parmezanem i sosem cezar
  • sałatka z pieczonymi burakami, serem typu feta, rukolą, orzechami i octem balsamicznym
  • tortille na zimno (3 rodzaje: z pastą chrzanową i łososiem; z pieczoną piersią z indyka i rukolą; z brokułami, jajkami i serem typu feta)

KOLACJE

(3 rodzaje do wyboru):

  • barszcz czerwony z krokietem z serem i pieczarkami
  • bigos tradycyjny z wołowiną
  • flaczki wołowe
  • gołąbki w sosie pomidorowym
  • indyk z pieca w sosie własnym
  • leczo warzywne
  • strogonow na wołowinie z pieczarkami
  • kiełbaski pieczone (śląska, biała, kaszanka) - po 2 szt. na osobę
  • frytki ze stripsami drobiowymi sosem jogurtowo-czosnkowym i keczupem
  • tortilla meksykańska z mięsem, czerwoną fasolą, papryką i kukurydzą zapiekana pod serem żółtym
  • lasagne ze szpinakiem i serem mozzarella (serwowana w bemarze)
  • lasagne z mięsem, sosem pomidorowym i serem mozzarella (serwowana w bemarze)

UWAGA: W naszych potrawach i wyrobach cukierniczych mogą znajdować się ALERGENY: GLUTEN, JAJA, ORZESZKI ZIEMNE, SOJA, MLEKO, ORZECHY, NASIONA SEZAMU. Ponadto, do produkcji używane są owoce, czekolada, przyprawy oraz inne składniki, które u osób uczulonych mogą wywołać reakcję alergiczną.

DODATKOWO MOŻNA ZAMÓWIĆ:

  • 24,50 zł/kg dodatkowe ciasto – dowolne rodzaje
  • 24,50 zł/kg wanilianki z kremem budyniowym pattisiere
  • 35,00 zł/kg rożki hiszpańskie z kremem alkoholowym w czekoladzie
  • 3,50 zł/szt. małe, kruche babeczki z owocami z kremem budyniowym pattisiere
  • 12,00 zł/szt. deser truskawkowo-waniliowy
  • 12,00 zł/szt. kawa mrożona z gałką lodów rzemieślniczych (własna produkcja) i naturalną bitą śmietaną
  • 12,00 zł/porcja dowolnego mięsa (min. 15 porcji)
  • 12,00 zł/porcja dowolnego dania (min. 30 porcji)
  • 12,00 zł/szt. pucharek lodów rzemieślniczych w (3 smaki, własna produkcja) z naturalną bitą śmietaną i polewą
  • 12,00 zł/szt. sałatka owocowa z sokiem owocowym
  • 35,00 zł/kg kulebiaki francuskie z kapustą i pieczarkami
  • 35,00 zł/kg pikantne paluchy z ciasta francuskiego

 

We własnym zakresie można zakupić i dostarczyć:

  • alkohol (szampan, wino, wódka, piwo)
  • napoje (soki owocowe, napoje gazowane, woda mineralna)
  • owoce (winogrona, banany, mandarynki, pomarańcze, kiwi)

Realizacja strony

W kilku słowach o tym co robimy

Organizujemy różnego rodzaju imprezy okolicznościowe, przyjęcia weselne oraz imprezy firmowe i stypy. Posiadamy własną kuchnię oraz profesjonalną cukiernię.

Joanna Fatyga

tel. 887 712 374

e-mail: arkadia@salaarkadia.pl

Masz pytania? Zadzwoń do nas!